English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ…

Τα θερμά μηνύματα που στέλνει η Τρόικα για την Δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας, που ωστόσο δεν φαίνεται ούτε αυτή να ανακάμπτει αρκετά, αλλά ούτε και τα προβλεπόμενα πλεονάσματα για το 2014 φαίνεται να επαρκούν για να ληφθούν άλλα μέτρα όχι φορολογικά πια, αλλά μέτρα κοινωνικών παροχών, τα,,,
οποία δεν είναι απλά απαραίτητα για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες αλλά και για την στοιχειώδη συνέχεια του ιδίου του κράτους, αποσκοπούν στο να χαϊδέψουν τα αυτιά του Έλληνα πολίτη έτσι ώστε η ανοχή του και η ανέχεια του να καθίστανται πλέον μόνιμες.
Η ανεργία, η χαμηλή ποιότητα ζωής που αγγίζει τα όρια της φτώχειας για τον μέσο Έλληνα, η οποία έχει προέλθει από το υψηλό κόστος ζωής σε συνάρτηση με τους πενιχρούς μισθούς, τις συντάξεις πείνας και τις λιγοστές αν όχι ανύπαρκτες κοινωνικές και ασφαλιστικές παροχές, αρχίζουν να μπαίνουν σε καθεστώς  μονιμότητας με αποτέλεσμα να προσβάλλεται χείριστα ο παραγωγικός ιστός της χώρας.
Η καταναλωτική δύναμη καθίσταται τελείως ανενεργή και η επιχειρηματικότητα ειδικότερα στο επίπεδο της μικρομεσαίας επιχείρησης ασφυκτιά μέσα σε ένα περιβάλλον δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων με αποτέλεσμα να μην «γυρνάει» όπως λέμε το χρήμα στην αγορά, η ρευστότητα να μην είναι προσεγγίσιμη και το χρήμα να συσσωρεύεται πάλι στα χέρια των ολίγων, ενώ  κανένα αντισταθμιστικό μέτρο δεν λαμβάνεται για την ανάπτυξη της χώρας η οποία θα εξασφαλίσει τα πραγματικά πλεονασματικά για την χώρα.
Το κεφάλαιο είτε πολυεθνικό είτε εγχώριο δεν καλείται από την πολιτική εξουσία να καταβάλλει όσα της αναλογούν στην καταστροφή από την εξάντληση στην οποία έχει υποβάλλει τον μέσο Έλληνα καταναλωτή.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινούνται, σε άτυπη συνομωσία με την Ελληνική Πολιτεία αυθαίρετα και πολλές  φορές παράνομα εναντίον του μέσου Έλληνα πολίτη προσπαθώντας να βάλουν χέρι ακόμη και στην πρώτη κατοικία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση που μόνο ως Ένωση δεν λειτουργεί επί του προκειμένου, όχι μόνο συνεπικουρεί. αλλά ευλογεί και επιβάλλει κιόλας αυτές τις ζοφερές, ευφάνταστες πραγματικά συνιστώσες που καθιστούν την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα με στόχο να εξυπηρετηθούν πρωτίστως τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζών, το σύστημα δηλαδή μιας διεθνούς ολιγοκρατίας.
Αυτό το άθλια προχειροφτιαγμένο πρόγραμμα της υποτιθέμενης ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας μέσω περικοπών από κοινωνικά και εργατικά αγαθά που μας έχουν επιβάλλει «αδελφά» κράτη και που δεν πατά καν σε ενιαία Ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική και συνιστά τον συνεχή δανεισμό, για να εισάγονται  χρήματα και στη συνέχεια να επανεξάγονται με στόχο να τονώσει τον καπιταλισμό καθώς και τους πιστούς του υπηρέτες το τραπεζικό σύστημα, δεν θα αργήσει να φέρει την κατάρρευση της χώρας και κατ’ επέκταση της υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής οικογένειας.    
ΜΠΛΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
MBA - MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
e-mail: bletas.p1@gmail.com